At vælge den rette stol til dine børn

De fleste forældre oplever hurtigt, at deres børn elsker at imitere deres forældres gøremål. Derfor bliver der f.eks. forsøgt at gå med store sko, der bliver forsøgt at lave mad, spejlet bliver interessant ved tandbørstningen og de skal have deres egen stol at side og spise på. Når de små kommer til den alder, skal man også give dem muligheden for at imitere alt omkring dem, da det er en vigtig proces i opvæksten.

En af de ting som de hurtigt vil væk fra, er deres højstol, som slet ikke ligner det vi voksne sidder på. Derfor skal de have en rigtig stol ved bordet, stole og borde på værelset og meget andet. Når det gælder om at vælge den rigtige stol, så beny disse tips.

Den rigtige størrelse

Ikke alle stole passer og sjældent i højden. Det er lidt ligesom at vælge den første cykel, som også kræver både korrekt valg og justeringer efterfølgende. Tag de små med i butikken når stolen skal udvælges, og vær sikker på valget af stol. Fødderne skal nå gulvet, når man sidder på stolen, men de behøver ikke at have ryggen helt op mod ryglænet, så længe de kan lå inden de er faldt af sædet. Ideen er selvfølgelig, at de selv skal kunne komme af stolen, og nemt sætte sig ned.

En god konstruktion

Selvom designet er vigtigt, så kommer det efter sikkerheden. Derfor skal du være sikker på, at stolen kan klare minimum 50 kilo, hvilket ofte fremgår af æsken eller mærkatet i bunden af stolen. Grunden er simpelthen, at hvis barnet hopper på stolen øges vægten meget kraftigt, hvilket formentlig vil ske en enkelt gang eller to. Tjek ligeså, at alle samlinger er kraftige, og kan holde til at du vrider lidt i dem. Test især, at der ikke er for meget bevægelse i ryglæn, når du holder på stolen og presser dette tilbage (fortag denne test på alle stole I prøver).

Den rette alder

De fleste stole som er designet til småbørn, er designet til en alder på 1,5 til 4 år, hvilket ofte er den rette målgruppe +/- 6 måneder. Men derfor er det dog altid vigtigt at tjekke, hvilken aldersgruppe producenten selv anbefaler, hvilket kan påvirke vægtrestriktionerne og konstruktionen.

Det rette materiale

Materialet er rigtig vigtigt, da det påvirke levetiden af stolen. Og selvom konstruktionen virker acceptabel fra start, er der bare nogle materialer, som begynder at give sig med tiden. Går efter så meget træ som muligt, og tænk altid over at alt jern skal have en diameter på min 3 centimeter, hvis dette benyttes til stellet af stolen.


Tip fra redaktionen: Peter stol

Peters StolAlle kender Hans J. Wegner, og en række af jer har sikker også en Y stol omkring spisebordet derhjemme. Men ikke særlig mange kender til den ene børnestol, som han har designet. Der er tale om Peters Stol fra 1944, som er en stol som kan samles af de små, og ikke benytter hverken søm eller skruer til dette. Stolen er enhver design-elsker-men-har-børn’s drøm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*