Top 10 tips til at håndtere kæledyr og små børn

De fleste dyr accepterer en lille ny baby uden nogle problemer, men som bekendt er alle dyr ikke ens og ikke alle, kan omstille sig fra den ene dag til den anden. Nogle dyr har brug for en omstillingsfase, hvor de kan gøre sig klar til, at der skal til at være en lille ny i huset og at den måske ikke får, helt så meget opmærksomhed som før.

Vi har samlet en liste med vores top 10 tips til, hvordan man håndterer kæledyr og små børn. Du finder en lang række gode tips til både inden, i mens og efter den lille nye kommer til verden. Følg vores råd og undgå problemer i den lille familie!

  1. Forbered dit kæledyr flere måneder i forvejen

Måske I allerede har daglige rutiner – hvis ikke, sørg da for at lave sådanne, så dit kæledyr vænner sig til dette inden omvæltningen. Opmuntre dit kæledyr til aktiviteter den kan lave selv, så den allerede forinden har vænnet sig til at I måske ikke er lige så tilgængelige som før. En tur forbi den nærmeste dyreklinik og få lavet et sundhedstjek, er heller ingen dårlig idé.

  1. Lad aldrig dit kæledyr være alene med din baby

Hvis dit kæledyr føler sig provokeret, kan det bide eller kradse og en lille baby har endnu ikke styr på arm og ben bevægelser. Sørg altid for at være til stede, hvis dit kæledyr og din baby er i samme rum.

  1. Træn dit kæledyr

Mange dyr kan trænes og det kan være rigtig fornuftigt, at have styr på et par kommandoer inden den lille nye, bliver en del af hverdagen. Det er også vigtigt ikke at indbyde til vilde lege med dine kæledyr med en lille baby i nærheden. Det kan hurtigt ende galt.

  1. Få dit kæledyr til at vænne sig til børn forinden

Det kan være fornuftigt at vænne sine kæledyr til børn allerede i en ung alder. Få besøg af venner med børn, tag dit kæledyr med til familiesammenkomster eller lignende så det allerede i en ung alder, er bekendt med børn og deres opførsel. Det vil gøre processen med, at få dit kæledyr til at føle sig tryk omkring det nye familiemedlem, mere gnidningsfri.

  1. Lav zoner

Sørg for at have zoner i hjemmet hvor dit kæledyr kan føle sig hjemme og ligeledes et, hvor dit barn kan. Soveværelset og børneværelset kan være gode steder at holde fri for dyr. Mens bryggers, gang eller dele af stuen, kan være dit kæledyrs territorium.

  1. Sørg for at præsentationen sker gradvist

Mange vælger at få deres kæledyr indlogeret i f.eks. en hunde- eller kattepension mens de selv er på hospitalet og måske et par dage efter. Dette skaber ro for alle parter og gør at den lille familie kan få en god start. Sørg for dit kæledyr får lov at snuse og hilse på den lille ny, første gang de mødes. Det er vigtigt at dit kæledyr får en god oplevelse af det, at der kommer en lille ny i familien.

  1. Vær ikke bange for at sørge professionel hjælp

I de fleste tilfælde forløber alt gnidningsfrit hvis man følger disse råd, men man kan godt komme ud for situationer hvor professionel råd og vejledning kan være brugbare. Afhold dig ikke fra dette, hvis det kan give en bedre stemning i hjemmet!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*